… is puur gericht op het kind, niet op prestaties. Elk kind ontwikkelt zich in een eigen tempo en ik stel altijd het belang van het kind voorop.
Je neemt contact met me op en dan maken we een afspraak, zodat we een keer kennis kunnen maken met elkaar, dan kun je eens zien en horen wat Key For Kids voor jou kan betekenen. Spreekt het je aan, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek.
De werkwijze van Key For Kids:
Intakegesprek
Ik ga in dat gesprek héél veel vragen aan je stellen, om zo een goed beeld te krijgen van jou! Ik wil je graag goed leren kennen! Naast de persoonsgegevens, zoals je geboortedatum en eventuele medische voorgeschiedenis, wil ik ook heel graag weten waarom je graag wilt dat Key For Kids je helpt en wat jouw verwachtingen zijn.
Natuurlijk gaan we ook even meten hoe lang je bent, en we gaan eens even kennismaken met mijn weegschaal, en als je dat heel eng vindt, dan kunnen we dat ook best wel even uitstellen.
Jij bepaalt namelijk zelf jouw tempo, jij bent je eigen baas bij Key For Kids!
Als al die ‘serieuze’ dingen op papier staan is het tijd voor wat leuks!
We gaan een spelletje doen! Je krijgt een soort van placemat voor je neus, en daarop staan 3 stoplichten. Je krijgt van mij speciale Key For Kids kaartjes en die gaan we bij de stoplichten leggen.
Stel je hebt een kaartje in je hand waarop staat; ‘verleidingen weerstaan’, als dat helemaal niet moeilijk is voor jou dan leg je het kaartje bij het groene stoplicht. Maar als je het nou héél moeilijk vindt om al die verleidingen te weerstaan, dan leg je het kaartje bij het rode stoplicht. Zo kunnen we zien, waar we aan gaan werken!
Je krijgt een ook leuke poster die je bijvoorbeeld op de koelkast mag plakken! Daarop staan de afspraken die we gemaakt hebben over eten en snoepen, de tussendoortjes, de frisdrank en natuurlijk zetten we daar allemaal onze handtekening op! Hartstikke officieel zo’n poster!
Bij Key For Kids krijg je altijd leuk huiswerk! Want van huiswerk word je slimmer! Na je intakegesprek krijg je een eet-dagboek mee naar huis, en in dat eet-dagboek moet je precies opschrijven wat je elke dag eet. Best moeilijk, want je moet héél eerlijk zijn.
Voor kinderen vanaf 12 jaar, heb ik een leuke app, en zo kun je makkelijk op je Smartphone bijhouden, wat je zoal eet en drinkt op een dag.
Het eerste gesprek (consult) na de intake:
Je hebt een eet-dagboek of eet-app bijgehouden en we gaan samen eens kijken wat je zoal allemaal eet. Dan komen er vanzelf vragen.
Misschien drink je elke dag wel een paar van die leuke flesjes met ‘Fruit Shoot’? Maar eigenlijk zijn die flesjes helemaal niet zo gezond om te drinken? ‘Hoe zit dat dan, waarom zijn ze niet gezond? Want er zit toch fruit in?’. Juist op dat soort vragen weet Sandra wel een antwoord!
Vervolg consulten:
Elke keer als je een nieuwe afspraak hebt bij Key For Kids, wil ik graag van je horen hoe het de afgelopen week is gegaan, wat was er makkelijk of wat ging juist niet zo goed. Je kan alles vertellen, en bij ons is alles veilig! Want het is belangrijk dat je je prettig voelt, dan krijg je veel meer zelfvertrouwen. Ook gaan we je weer meten en wegen, want je bent nog in de groei waardoor er veel veranderd in je lichaam.
We gaan ook regelmatig iets leuks doen!
Zoals het spel met de kaartjes en de stoplichten. Zo kunnen we kijken of er dingen die eerst héél moeilijk voor je waren al wat makkelijker zijn geworden, of andersom. Ook zijn er leuke uitdagingen! Durf jij ze aan te gaan?
Bij Key For Kids ben je lekker jezelf!
Verder maak ik bij mijn werkwijze gebruik van leuke werkbladen en opdrachten die je zelf of samen met je gezin kan doen. Samen ga je op weg naar een gezonde leefstijl!