Workshop: Water drinken, limonade- en suiker weetjes.

Een ochtend met de kinderen van groep 4 en 5 van Basisschool het Diekske in Afferden gekeken waarom drinken zo belangrijk is. Waar heb je het vocht voor nodig en vooral ook wat kan je het beste drinken?

Om daar achter te komen hebben we samen het etiket op de verpakking gelezen en vergeleken.
In veel drankjes zit ook veel suiker en om dat uit te beelden zijn we aan het plakken geslagen met suiker klontjes!

5 gram suiker is één suikerklontje!

De kinderen namen van thuis hun favoriete drankje mee en samen zijn we  op het etiket gaan kijken hoeveel suiker zo’n drankje nou eigenlijk bevat. Zoals je hieronder kan zien zie je bij sommige verpakkingen, heel veel klontjes suiker!

Kijk maar eens wat de kinderen allemaal gevonden hebben, ze waren zelf ook heel verbaasd.

Thuis gingen veel kinderen ook kijken hoeveel suiker een product nu werkelijk bevat, het heeft dus zeker indruk gemaakt en via de kinderen worden ouders ook een stukje bewuster. En zo zien ze dat sommige drankjes helemaal niet zo gezond zijn.

     

 

Nynke en Nikky vertellen er over in de nieuwsbrief:

Les over gezond eten en drinken
 
De moeder van Stef kwam vertellen over drinken. Eerst gaf ze een korte uitleg over wat suiker met je doet. Daarna hebben we bekeken hoeveel suiker er in verschillende pakjes/flesjes drinken zit. Vervolgens kregen we de opdracht om zelf pakjes en flesjes drinken te gaan onderzoeken. De flesjes hebben we op een groot vel papier geplakt, met de suikerklontjes ernaast. We vonden het erg leerzaam.
 

Nynke en Nikky groep 5

 

Water is nog altijd het beste drankje om te drinken en om de dorst te lessen. Als je het water wat lekkerder wil maken voeg dan vers fruit toe, stukje aardbei in een glas en je water krijgt een subtiel aardbeien smaakje!